úterý 2. prosince 2014

Listopad v kostce

Začátek adventu mě zprvu nechal úplně chladnou, ale stačilo v pondělí 1.12. s kolegyněmi ozdobit kancelář a už v tom lítám... K večeři jsem si pustila Love Actually a před spaním si připravila tašku s vánočními dekoracemi, že tedy nakonec výzdobu udělám i doma.

Listopad byl ale ještě plnohodnotným podzimem, takže tady je pár střípků z jeho průběhu :)

Halloween obdržel z mé strany totální ingnoraci. Žádná výzdoba, žádná strašidelná party. Jen jsem se vyfotila s touhle mega dýní při nedělním běhu.









Udělala jsem si radost koupí nové cetky do sbírky (řetízek s kolibříkem z Gate, cca 60 Kč)


Ňuňu nový obal na telefon už jsem chtěla nějakou dobu a růžový s puntíkem byl jasňačka a bez dlouhého rozmýšlení :) 


 O víkendu jsme si se ségrou udělaly výlet do Říše a podnikly předvánoční nálet na moji oblíbenou hrabárnu Teddi´s, kde jsem zase nechala majlant za spoustu nesmyslů - ale řekněte, barevné izolepky, tácy s puntíky, nýtovací kleště za éčko, které už dlouho děsně potřebuju, roztomilá deka pro Benďu a mohla bych pokračovat dál a dál.
Tyhlety svícínky jsem rozhodně nepotřebovala, ale když stály pouhé ojro a mají zimní a přitom nevánoční motiv? :)


A skvělé jídlo samozřejmě nesmí chybět ani v listopadu!

Již tradiční palačinkové hody při ústecké sobotě:


Járova pohanková polévka:


Znovu palačinkové zátiší :) Na mé palačince samozřejmě nesmí chybět tuna čokolády!


Nastal čas i na kávu z tureckých zásob, ale tedy popravdě mi moc nechutnala.


První pokus s batáty a v práci tradičně tortillka, která patří mezi mé oblíbenosti.


Další premiéry: poprvé portské, které mi již před časem přímo z Porta dovezli kolegové a teď přišel jeho čas, a kyseloučký rebarborový džus z Říše, který se ihned zařadil mezi favority:


Hřešení se též konalo. Tataráček na Rychtě neměl chybu jako vždy a vedle vidíte, jak jsem si nutně musela vyrobit sádlo, protože mě popadla chuť na pořádný chlebex se sádlem a pořádnou kopou cibule :) 


A u našich jsme s Járou připravovali španělskou paellu. Většinu surovin jsme koupili v Německu, v Aši jsme se ještě marně snažili sehnat šafrán, ale to asi chceme po našem maloměstě příliš :)


Takže nyní k prosincovým mrazům vzhůru a během nich snad budu zdejší stránky více plnit pořádně kreativními výplody :)

10 komentářů:

  1. Bože, oběd v nedohlednu a tady tatarák, tortilly......

    OdpovědětVymazat
  2. Na rebarboru opatrně, při potížích s ledvinami nebo močovým měchýřem se nedoporučuje a šafrán mají u Grešíka v DC pár pestíků stojí kolem 50 Kč, ale stojí to za to ;-)

    http://zena.centrum.cz/zdravi/zivotni-styl/clanek.phtml?id=779124

    Stáňa H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ten Grešík je co za krám, prosím?

      Vymazat
    2. Grešík vedle nádraží v Podmoklech, je to na rohu budovy archivu a pak ještě grešík nahoře ve městě, ale tam už se mi to popisuje hůř. http://www.cajebylinne.cz/pobocka/3061587/valdemar-gresik-natura-sro/pobocky/

      Vymazat
  3. Jo a k té kávě, přivezla jsem si z Bulharska taky, říkala jsem si na Balkáně, kde se proháněli Turci bude určitě dobrá a nic, pěknej hnus to byl :-D Zase se vrátím k osvědčené z Ikea nebo čerstvě namletý modrý slon z Tchiba, to je zaručená dobrota.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, z Ikey už jsem taky dva nebo tři druhy měla a byla fajn :) Jinak jsem se zatím nesekla s žádnou německou - i ta nejlevnější chutnala mnohem líp než třeba Lavazza nebo Sagafredo, za který chtějí u nás 150 Kč za 250g...

      Vymazat
    2. A máš i zkušenosti s kávou z Aldi? tam by mě zajímalo jaká je dobrá, protože ceny tam jsou hodně dobrý. Taky jsem ještě nezkusila kávu z Lidlu.

      Vymazat
    3. Kafe z Aldi jsem určitě měla, kdyžtak doma najdu konkrétní značky (nechávám si přední stranu obalu, abych věděla:)) Nedokážu už říct, která byla nejlepší, jen vím, že žádná z německých nebyla špatná. Jára má ale teorii, že kafe prodávaný u nás je hnusný, protože je starý, že v Německu se dostane z výroby k zákazníkovi mnohem dřív a tudíž nestihne "zasmrádnout". U nás se ty balíky dlouho skladujou.

      Vymazat
    4. Tak ať Jára napíše recenze kávy a dá jí sem, nerada bych se sekla, stejně jako v Bulharsku :-) Budu moc ráda

      Vymazat